inloggen

Zeg dit eens wat vaker tegen jezelf

Apr 04, 2024

Voordat je verder leest in deze blog..

adem eens 3 keer langzaam in en uit.

Voel de ondergrond die je draagt.

En voel eens.. hoe ís het nu, in dit moment met je?

De laatste tijd zie ik veel mensen in mijn praktijk die een aantal jaren terug klant waren. Dat gebeurt wel vaker, als altijd veranderende wezens die we zijn, is wat begeleiding hier en daar gewoon heel erg fijn. En wat me opvalt is dat er grote veranderingen plaatsvinden bij hen (en ook bij mijn andere clienten trouwens). Dat velen van hen op een kruispunt staan. Of dat een deel van de wereld waarvan ze dachten dat ze er deel uit maakten wegvalt. Verandert. Niet meer klopt. En ze dus uitgenodigd worden een stap te zetten om meer in hun eigen wereld te gaan staan. En dat gaat gepaard met een boel emoties.

Gedachten. Weerstand. Vragen. Onzekerheid. Angst.

Voor mij zelf speelt dat in zekere zin ook. Ik sta ook voor een grote verandering.
Het plekje waar ik 8 jaar lang zo fijn gewerkt heb ga ik achterlaten.
En ik trek begin mei in mijn nieuwe praktijkruimte.

Met gemengde gevoelens.
Er komt zoveel even voorbij drijven dat hoort bij deze plek. Mijn eerste eigen praktijkruimte: vol plannen en ideeën trok ik hier in. Mooie sessies. En ook verdriet. Mijn dochter zei het laatst zo mooi. Ze was verdrietig: "De plek waar je nu zit, die hebben opa en oma nog gekend. Het is net alsof ze iets meer verdwijnen nu je daar weggaat". Ze benoemde precies de knoop in mijn buik. Want die gedachte was bij mij ook al voorbij gekomen. Een plek is nooit alleen maar een plek. Verweven met zoveel herinneringen en ervaringen.


De lieve collega’s die ook vrienden zijn geworden in de tijd dat ik hier zat, ik ga ze missen. De rivier.. de rivier die er ALTIJD is en zo mooi meewerkt in de sessies. Die ook ga ik missen. En het uitzicht, dat werkelijk echt nooit verveelt.

En tegelijkertijd is er een boel dat ik niet ga missen. De krakkemikkige staat van het gebouw, schreeuwende mensen onder mijn raam, de urendurende zoem van de tankwagen die het winkelschip dat voor ons pand in de Waal ligt vult met diesel voor de schepen.
Ik kijk óók enorm uit naar mijn nieuwe plek. Die momenteel tot in de kleinste details wordt opgeknapt door onze meer dan geweldige verhuurder die echt aan álles denkt. We hebben ons meerdere malen even moeten knijpen of dit écht gebeurt. Zoveel dat er voor ons wordt gedaan en geregeld, zo’n fijn plekje ook in de stad. En een heel fijne medehuurder in de ruimte ernaast die óók een vriendin is.


Alles is altijd in beweging
Vandaag kon ik niet anders dan enorm dankbaar zijn voor alles wat ik hierboven schrijf. De mooie dingen, de minder fijne dingen die opkomen: allemaal zijn ze onderdeel van zoveel rijkdom. Van léven.
Andere dagen voelt het als veel en voelt de verandering van plek als een veel grotere verandering in mij die gaande is. Voelt het als chaos en onrust.

En dat is precies zoals het mag zijn.

Het hoort allemaal bij het leven. Het hoort allemaal bij verandering. Het hoort allemaal bij het mens zijn.
De hermetische wet van verandering: alles is altijd in verandering.

Altijd.

En dat voelt soms chaotisch en rommelig. Ook dat hoort erbij.
Het hoort er allemaal bij

Wat mij enorm helpt om midden in die chaos en onrust tegen mezelf te blijven zeggen is: “dit hoort erbij”. Of ‘het mag er zijn’.

Om alles dat opkomt toe te laten en te omarmen als onderdeel van het proces. Als onderdeel van mijn ervaring. Ook mijn gedachte dat ik rustiger zou moeten zijn. Dat ik niet zo moet stressen. Lichamelijke klachten en de weerstand ertegen. Als het me even niet lukt om geduldig te zijn. Alles mag smelten in een grote zee van ‘het mag er zijn’.

Dat geeft zoveel lucht. Zoveel ruimte.

Ik heb nog een weekje tegoed op deze mooie plek. En daarna volgt voor de verhuizing eerst nog een ander avontuur: 2 weken Mexico voor een Neo Shamanic live immersion. Twee weken leren, helen met de daarbij behordende diepe processen. Ik voel dat het al begonnen is met de dingen die nu naar de oppervlakte komen. Ik ben van plan om af en toe op instagram mijn belevenissen daar te gaan delen.

Volg je me daar nog niet: dat kan hier: Stephanie op Instagram.

See you on the other side :-D

Heel veel liefs!
Stephanie

 

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.