inloggen

Woorden creëren werelden

Jun 08, 2023

Gisteren fietste ik met mijn dochter naar de supermarkt en daar was een enorme drukte. Een ambulance. Een brandweer. En heel veel mensen. Wij hielden ons wat afzijdig en wilden de winkel in gaan. Zonder enige moeite te hoeven doen hadden we al 3 versies opgevangen van wat er was gebeurd. Van een noodlottig ongeluk, tot een bewuste poging tot doodslag. Ik voelde de chaos in de lucht hangen en de woorden door de lucht wervelen.

Terwijl we de winkel in liepen, stuurde ik in gedachte liefde naar de betrokkenen bij het ongeluk. En kwam het in me op hoe de woorden daar op het plein de enorme chaos alleen maar versterkte.

Woorden voelen

Heb je wel eens stilgestaan bij de kracht van woorden? Ze kunnen ons optillen en ze kunnen ons omlaag brengen. Een woord kan emoties oproepen, herinneringen, en hele overtuigingensystemen triggeren. 

Woorden hebben een eigen trilling, een eigen vibratie. Soms is die universeel. Maar naar gelang iemands ervaringen, kan een woord door iedereen weer anders worden ervaren. Sommige woorden triggeren iets in je, een emotie, een herinnering. En andere geven je een blij gevoel. Troost. Een schok misschien wel.

Maar woorden dragen in zichzelf een eigen energie, een trilling die je bewust of onbewust oppikt. Je kunt ze daadwerkelijk voelen.

Je kunt het allerbeste ervaren hoe dat werkt. 

Wanneer denkt aan het woord dicht, of het uitspreekt, voel dan eens wat er gebeurt met je energie.

Hoe voelt dat?

 

En wat gebeurt er bij het woord open?

Merk op wat je voelt..

 

En hoe is dat bij deze woorden?:

Lang

 

Kort

 

Merk op wat je hierbij ervaart. Ik voel de woorden letterlijk in mijn lijf. Open voelt als ruimte, dicht voelt wat gesloten. En bij lang en kort rek en inkrimping. Woorden die in zichzelf weer een eigen energie hebben..

To cast a spell..

Woorden zijn pure energie. Ze hebben een immense creatiekracht. Is het je ooit opgevallen dat in het woord spelling het woord spell.. zit? Een spell is een spreuk, een bezwering. Daarom is het zo belangrijk op je woorden te letten. De woorden die je gebruikt bewust te kiezen. 

Als er één ding is waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn, dan is van de kracht van woorden. Daar is dus een wereld te winnen.

Ik werk al lang met de kracht van woorden in mijn praktijk. Ik codeer er mijn teksten mee. Ik lees er mensen mee. De woorden die iemand gebruikt, zeggen veel over hem of haar. En de woorden waar iemand door getriggerd raakt wijzen de weg naar de wond. 

Water vol woorden

Dr Masaro Emoto was een Japanse wetenschapper die onderzoek deed naar water. Hij ontdekte dat water reageert op de energie waarmee het wordt omringd. Muziek, geluiden, maar ook woorden. Water (in schaaltjes) waar woorden met een fijne energie op waren geplakt (zoals liefde en blij) lieten mooie evenwichtige waterkristallen zien. Water waar minder fijne woorden aan waren verbonden (zoals haat en boos) lieten een onevenwichtige, rommelige kristalstructuur zien. Behalve dat  dit iets zegt over de kracht van water om informatie in zich op te nemen, zegt dit óók iets over de creatiekracht van de woorden. De energie van de woorden. 

En hoe vertaalt zich dat naar het dagelijkse leven?

Wij mensen bestaan voor zo’n 70% uit water. Dan kan je je voorstellen dat de woorden die je naar jezelf uitspreekt impact hebben op een diep niveau. We slaan ze op in onze cellen... 

Wat zeg jij allemaal tegen jezelf waar de honden geen brood van lusten? Wat je nooit maar dan ook nooit zou zeggen tegen iemand van wie je houdt? We doen het allemaal. Het gaat zo snel. Zo onbewust.

Wanneer je daarin iets wilt veranderen dan begint het allereerst met je bewust worden. Bewust je woorden kiezen. En bewust te gaan luisteren bijvoorbeeld, naar wat je in gedachten allemaal tegen jezelf zegt. Hoe voelen de dingen die je tegen jezelf zegt. Welke energie hebben ze? Daar ligt vaak een belangrijke sleutel voor verandering.

 "Don't speak negatively about yourself, even as a joke. Your body doesn't know the difference. Words are energy and cast spells, that's why it's called spelling." Bruce Lee

Er komt iets aan..

Al een tijdje trekt er een nieuw idee aan mij. Of eigenlijk een bestaand idee dat een nieuwe vorm krijgt. Langzaamaan. Het voelt als een samensmelten, een synthese van dingen die belangrijk voor mij waren. Ik hou het nog even bij me, het mag nog wat rijpen. Wie weet gaat dat snel, wie weet heeft het even nodig. Ik kan je alvast vertellen dan compassie een belangrijk element zal zijn.

Het mag alle tijd nemen die het nodig heeft.Die zin alleen al. Voel je hem? Ook dat is de kracht van woorden. Ik heb geleerd om dat tegen mezelf te zeggen in een creatief proces en het maakt een wereld van verschil. Het is zo, wanneer zo’n idee opkomt dat er zoveel tegelijk door me heen wil en uit mijn pen wil vloeien dat ikzelf in het begin alle kanten op schiet. Ik laat het lekker gebeuren en geniet van de explosie van inspiratie. En dan.. na een tijdje.. daalt het stof neer en zie ik wat er tevoorschijn komt. Ik hou je op de hoogte! 

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.