inloggen

Vandaag is het wintersolstitium

Dec 21, 2022

Vandaag is de winterzonnewende. Of het wintersolstitium.

De kortste dag van het jaar en de langste nacht. We bevinden ons in de donkerste tijd van het jaar.

In vele oude tradities werd dit moment gezien als een moment van wedergeboorte en vernieuwing, aangegeven door de geleidelijke terugkeer van het licht. De wedergeboorte van de zon. En dat is waar het Yule feest, dat verbonden is met de winterzonnewende van oudsher (al voor de religies er waren) voor staat: de terugkeer van het licht. De lichtjes die we in die tijd overal ontsteken symboliseren dat.

Met de geboorte van de zon begint een nieuw jaar. Het is het begin van een nieuwe cyclus van geboorte, groei, dood in de natuur; een heel nieuw jaar van leven, ervaringen & transformatie. Het is een nieuw hoofdstuk.

Dat maakt dit een heel hoopvolle en opwindende tijd. Alles is mogelijk in het komende jaar. Alles kan groeien in je leven.

Juist in het donker is het soms moeilijk te zien dat er weer licht komt. Wanneer een zaadje in de aarde is geplant zie je in eerste instantie ook niet dat het ontkiemt en zich steeds meer ontwikkelt. En zo is dat ook bij onszelf. Met wat er in onszelf ontwikkelt. Met wat er groeit.

Daarom is het ook zo mooi om de tijd te nemen om stil te staan. Zodat je kan voelen wat er groeit. Zodat je kan zien wat er gegroeid is in jou. Wat er aan het groeien is. Wat misschien minder gegroeid is dan je wilde. Waar je komende jaar aandacht aan wilt schenken.

Door de poort van 2023

Afgelopen zondag organiseerde ik samen met Femke Klomp een eindejaarsceremonie. Het was een heel fijne middag, met veel ruimte voor reflectie, terugkijken, vooruitkijken. Wanneer je daar niet bij was en de ceremonie toch graag alsnog wilt doen: er is een opname. Die kan je bij ons aanschaffen. Stuur ons een mailtje wanneer je dat graag wilt. Daarmee kan je ergens in de komende weken op een moment dat het  jou uitkomt alsnog de ceremonie, begeleid door ons doen.

Healingcircle

In januari start ook mijn groepsprogramma, de healingcircle. Samen met de wedergeboorte van het licht gaan we het licht in onszelf (her)ontdekken en ontsteken. Door onze schaduw te verkennen gaat ons licht, ons bewustzijn harder schijnen. Er vindt diepgaande heling plaats van blokkades in ons energieveld. En de deelnemers komen steeds meer in lijn met wie ze werkelijk zijn en wat ze hier komen doen.

Er zijn geen healingcircles om te proeven meer. Er kwamen mooie reacties van deelnemers:

 “Ik vond het heel bijzonder, voelde echt tintelingen “

“Voor mij was het ook heel bijzonder. Ik voelde een verlichting ontstaan rond mijn buik. Heel prettig!”

“Ik vond het heel fijn. Al die boodschappen lijken voor mij te zijn, het is precies waar ik mee bezig ben op dit moment”

“ik was even in een heel andere lichte sprankelende wereld en voelde alsof ik gekieteld en aangeraakt werd in mijn energieveld”

“voelde ook tintelingen en zag een paard vol energie. voelde heerlijk rustig en doorstromen, loslaten”

En dit is wat je tijdens het groepsprogramma om de week krijgt. Best fijn of niet? 😊 Ik heb er al veel over gedeeld. De early bird voor de healingcircle verloopt op 24 december. Je kunt er hier meer over lezen en je aanmelden.

Ik wens je een mooie donkerste dag van het jaar. Met veel (ontluikend) licht om je heen.

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.