inloggen

Schaduwwerk

Apr 18, 2022

De komende tijd wil ik met je delen wat de essentiële onderdelen zijn van groei. Van één worden met wie je diep van binnen bent. Van

m o e i t e l o o s   *   z i j n

Schaduwwerk is daar een belangrijke van. Voor mij gaat schaduwwerk over bewust worden van je patronen en blokkades die jouw groei in de weg zitten. Het feilloos herkennen van je ego, je criticus, wanneer die de leiding neemt en je afremt. Getriggerd wordt. Kijken wat daar achter zit, welke angsten. Die aankijken en er doorheen breken. Welke niet vervulde behoeften. Die erkennen.

Schaduw kan voelen als ‘donker’. En zwaar. Maar het gaat juist over licht schijnen op dat wat nog onbewust is. Daar zit goud. Alles dat groeit begint in het ‘donker’: het zaadje in de grond, een baby in de baarmoeder. Onze groei is ook daar te vinden. Het werkt als alchemie. Daarom is het zo belangrijk die schaduw te verkennen. Er licht in te schijnen. En

dat kan juist ook licht zijn. En spelender * wijs.

Het is een proces. Alles is altijd in beweging. Dat is een natuurwet. En de schaduw en het groeien in je bewustzijn is nooit klaar. Het is een voortdurend proces en geen quick fix. Maar eerder een soort nieuwsgierige houding naar jezelf. Een manier van kijken naar wat je triggert, naar je reactie op iets die je misschien verbaast. Of wat dan ook. Iets dat je triggert is een heel mooie poort naar die schaduw.

Stel jezelf bij een ‘trigger’ de volgende vragen eens:

* Welke gedachten komen er op?
* Wat voel ik?
* Welke (beperkende) overtuiging hoort daarbij?
* Wanneer heb je wat je nu voelt/vindt voor het eerst ervaren?
* Wat had je toen eigenlijk nodig en heb je niet gekregen?

Een mooie volgende vraag is dat: en wat heb je nu dan van jezelf nodig?

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

IkĀ ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.