inloggen

Jezelf bevrijden

Apr 25, 2022

J e z e l f   b e v r i j d e n

Is een ander essentieel onderdeel van groeien, van ontwikkelen, van één worden met wie diep van binnen bent, van

m o e i t e l o o s   *   z i j n

Jezelf bevrijden van de belemmerende patronen en overtuigingen. Van patronen waar je in schiet zonder dat je het in de gaten hebt. Of zonder dat je goed begrijpt waarom. Patronen die je in de weg zitten en waardoor je maar blijft dralen in besluiteloosheid, jezelf klein houdt, terug trekt. Of juist overschreeuwt of forceert. Die je weghouden bij de natuurlijke flow. Bij de wijsheid van binnen. Patronen die niet helpen.

Dat gaat over jezelf losmaken uit de kluwen je ego, uit je hoofd en van de stressreactie in je systeem.

Dat begint met bewustzijn.

Door waar te nemen dát het gebeurt. Zo’n 95% van wat wij mensen doen is onbewust. Komt voort uit een reactie die onbewust is en zijn oorsprong vindt in iets dat niets te maken heeft met het hier en nu. Dat is goed om te weten, allereerst om te begrijpen dat het dus iets heel menselijks is, dat je dingen doet die niet werken.

In die 95% is zoveel te winnen. De neurale paden in ons brein zijn soms diep ingesleten, maar óók heel flexibel.

Reactief zijn, meteen in iets schieten, primaire reactie.. een reactie waarvan je ergens wel weet dat ie niet helemaal past bij de situatie waarin je die reactie had. Stel, als kind had je een ongeduldige moeder die vaak tegen je zei dat je moet opschieten. Dat kan in het hier en nu ervoor zorgen dat je je opgejaagd voelt door je geliefde wanneer jullie je klaar maken voor vertrek en gaat snauwen, terwijl diegene helemaal niets van ongeduld laat merken. De situatie waarin je nu bent heeft een vergelijkbare frequentie, trilling, met die van jou als kind, en je schiet plotseling in de reactie die je als kind zou hebben gegeven.

Ons hele systeem is er daarnaast op gericht om dat wat ongemakkelijk is uit de weg te gaan. En richt zich voor het gemak ook nog eens op de korte termijn effecten. Dus iets dat NU ongemakkelijk voelt, zoals even stoppen wanneer je voelt dat het niet meer gaat, ook al heb je veel te doen, kan zoveel weerstand oproepen dat we dat niet doen (en dat wordt hormonaal ondersteund in ons endocriene systeem). En dat is heel jammer wanneer het iets is waarvan we diep van binnen voelen dat het belangrijk voor ons is. Dat goed is voor ons. Waar we eigenlijk blij van worden. Maar dat op de korte termijn spannend voelt. Of ongemakkelijk.

Jezelf observeren als een nieuwsgierige onderzoeker.
Van een afstandje kijken naar jezelf.
Dingen doen die nieuw zijn voor je.
Dingen doen die (een beetje) ongemakkelijk voelen.
Datgene doen wat spannend voelt, maar dat hoort bij wat belangrijk is voor je.

Al die dingen helpen je jezelf te bevrijden uit dat web van patronen die je op je plek houden. En dat is trouwens een proces dat nooit klaar is. Er is altijd iets te leren. Alles is altijd in ontwikkeling, dat is een natuurwet.

Dit in zichzelf is energiewerk, omdat er energetisch heel veel verschuift in je veld. Healing voegt daar dan weer een heel krachtige laag aan toe. Die je niet ontslaat van de noodzaak om jeZELF te bevrijden. Maar je daarin enorm ondersteunt. Daar verbaas ik me iedere keer weer over. De veranderingen gaan sneller. Preciezer. Gemakkelijker. Dieper. Ze werken als een katalysator.

Naar welke bevrijding verlang jij?

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.