inloggen

de wortel van je patronen bevindt zich hier

Dec 16, 2022

Nobelprijswinnaar Niels Bohr (natuurkundige) vergeleek het menselijke brein met een apparaat dat signalen kan ontvangen en uitzenden, zoals een radio. De nieuwslezer zit ook niet werkelijk in jouw radio en toch kan je haar horen. Wanneer je deze theorie (heel kort door de bocht voor nu dan even) doortrekt zou je kunnen stellen dat onze gedachten zich ook niet daadwerkelijk in ons hoofd bevinden. Het zijn signalen die we oppikken. En afhankelijk van het kanaal waarop je bent afgestemd is er een ander geluid.

Ik vind dat ontzettend interessant.

En stel je eens voor wat dat betekent. Dat je gedachten niet daadwerkelijk je hoofd zitten. Dat je alleen op een bepaalde zender bent afgestemd.

Dat is precies wat werken met energie mij heeft geleerd. En die wetenschap brengt zoveel extra verdieping.

Gedachten en emoties bewegen zich in dat veld ook tussen mensen via het menselijk energieveld, de aura. Zo heb je misschien wel eens ervaren dat je voelt dat iemand naar je kijkt. Of voel je wanneer je een ruimte binnenkomt of daar een fijne sfeer hangt of juist niet. Die informatie krijg je door interactie via je aura.

Je veld, of je aura bestaat uit allerlei lagen en elementen die allemaal een bepaalde functie hebben en waarin een boel informatie is opgeslagen. Zo hebben je chakra's bijvoorbeeld de functie om de universele energie op te nemen in je lichaam en aan te passen aan je lichaam zodat ze jouw fysieke lichaam kan voeden.


In al die lagen en elementen kunnen blokkades ontstaan en kan informatie worden opgeslagen die vervolgens impact hebben op jou. Bepaalde overtuigingen als: ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘het is niet veilig om zacht te zijn voor mezelf’ zijn opgeslagen in je aura. Maar ook een overactief stressysteem dat ervoor zorgt dat je uitgeput raakt, komt uit verstoringen in je veld. 

Ik vertel er meer over in deze video

Patronen veranderen gaat gemakkelijker wanneer je ook de wortel aanpakt
Veel van de mensen waar ik in mijn praktijk mee werk hebben last van stress, zijn streng voor zichzelf, hebben een hoofd dat actief is, lopen vast doordat ze zichzelf in de weg zitten. Dat gaat natuurlijk over gedrag en patronen. Maar een heel belangrijke wortel daarvan bevindt zich in de energie. In hun energieveld.

Het in stand houden van die patronen zit ook daar. Wanneer strengheid zo verankerd is, kan het best lastig zijn om de omslag te maken naar verzachting.

Dat is de reden dat het zo krachtig is om gedragsverandering, bewustwording en energiehealing te combineren. Door ook op die energetische laag te werken breek je door blokkades heen waar je met inzicht en gedragsverandering alleen niet zomaar doorheen zou komen. Patronen uit dit leven, uit vorige levens, patronen die je ouders en voorouders aan je doorgegeven hebben.

Groepsprogramma: healingcircle

Dat is waar we in het groepsprogramma, de healingcircle, dat op 11 januari start, aan gaan werken. De wortel van je patronen. Gedurende 4 maanden hebben we om de week een groepssessie. De deelnemers maken een diepe duik in zichzelf en hun patronen. En dat wordt ondersteund met een grondige energiehealing. Hoewel heling gedurende de hele sessie al plaatsvindt. Door de uitwisseling, door het schaduwwerk dat we doen. Door bewustzijn dat groeit. En uiteraard, zoals je van mij kent, zullen we ook het aanwezig zijn bij wat er is, een liefdevolle en steunende houding naar jezelf ontwikkelen, is onlosmakelijk hiermee verbonden.

Dit is wat een deelnemer aan de eerste ronde van het healingcircle groepsprogramma deelde over haar ervaring:

“Wat een rijkdom was dit! Elke circle met Stephanie weer, ondersteunde me in een fase/ keuze en leerde me bewust te zijn van lichaam, mijn lichtje en mijn creatiekracht. Maar ook juist mijn schaduwkanten en overtuigingen. Een boel aha momentjes zijn we verder. Met dat de tijd verstreek, kon ik me steeds meer overgeven aan mezelf. Laagje voor laagje kon ik verder afpellen. En dat was nou ook mijn intentie en verlangen voor deze circle: mezelf meer omarmen.”

We gaan 11 januari van start met een kleine groep van maximaal 12 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor persoonlijk aandacht.

Er is tot de kerst een mooie early bird aanbieding. Je kunt er hier meer over lezen

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.