inloggen

Alles van jou is welkom hier

Dec 19, 2022

Alles van jou is welkom hier
Ik hoop dat ik met de inspiratie die ik hier met jou deel duidelijk heb gemaakt dat healing niet gaat over fixen en over ‘beter worden’ dan je nu bent.

Het gaat juist over heel worden.

En dat betekent: alles van jezelf welkom heten. De mooie kanten. En de lastige kanten.

Dat is wat ik zie als heel.

Dat er stukken zijn die niet hoeven te worden onderdrukt.
Dat je die ook uitnodigt.
Licht en schaduw zijn namelijk niet van elkaar te scheiden.
En op het moment dat je denkt dat je schaduwen zijn opgelost, kan het zomaar zijn dat je ego toch stiekem het roer heeft overgenomen.

Toen ik net op het pad van healing was, was dat precies wat me er huiverig voor maakte. Dat idee dat via de ingang van healing alsnog een soort van perfectie nagestreefd wordt. En dat is ook de valkuil waar mijn hoofd me nogal eens in trok.

Dat ik mezelf pas healer mocht noemen wanneer ik zelf niets meer te helen had.

Of zoals nu, nu ik gevraagd ben om mentor te worden in de opleiding die ik zelf heb gevolgd. Komende week is de eerste bijeenkomst met mijn groep als mentor en ik betrapte mezelf er in de voorbereiding op dat ik eigenlijk vond dat ik dan geen fouten mag maken en geen vragen onbeantwoord mag laten. Toen de vraag kwam wilde ik eerst weigeren. Waarom ik? Wie ben ik om dat te doen? Dat kan ik echt niet (en tranen met tuiten daarbij). Nou ja, de gebruikelijke riedel bij een groeisprong inmiddels. Na even in de groef geschoten te zijn herkende ik het en heb ik het alsnog met een glimlach verwelkomd. Kom maar, ik snap dat je het spannend vindt. We gaan het gewoon samen ontdekken 😊.

Dat jezelf helemaal omarmen betekent trouwens niet dat er niets verandert en dat je steeds in dezelfde cirkel blijft ronddraaien. Integendeel. In dat omarmen zit een groot deel van de heling. Wanneer je met zachtheid en erkenning kan reageren op die mindere kanten van jezelf doorbreek je juist die cirkel van jezelf afstraffen en naar beneden halen. Dat zie je in het voorbeeld van mezelf.

Healingcircle: groepsprogramma

Begin januari start mijn nieuwe groepsprogramma: de healingcircle. In 8 groepsbijeenkomsten (online en live) gaan we stap voor stap onze eigen schaduw in en licht schijnen op wat we daar vinden. Schaduwwerk. Bewust worden. Dat is een cruciale stap in een proces van healing. In een proces van groei. En van steeds meer jezelf worden.

Je leert veel over je energieveld en hoe verstoringen daarin jouw dagelijkse realiteit beïnvloeden. En je ontvangt iedere keer ook een healing van mij, wat het naast een grondige reset en boost ook een heerlijk ontspannende afsluiting geeft.

Ik heb dit programma nu 1 keer gedaan met een groep. Het was erg mooi om te zien wat er in de groep in beweging kwam en ont-dekt werd. Bovenal voelde het als een bijzonder rijk programma. Omdat het zoveel in zich heeft. Om de week 2,5 uur samen de diepte in brengt veel. En het veld van de groep is gedurende 4 maanden ‘aanwezig’ waardoor je scherper ziet, gedragen wordt en de heling op dat niveau door blijft gaan.

Wat een deelnemer aan de eerste ronde erover deelde:
“Stephanie weet voor de healing een fijn veld neer te zetten waarin we ons allemaal gezien en gehoord voelen. Met diep respect weet zij feilloos aan te geven waar 'the crack' zit in onze situatie. Op bijzondere wijze met o.a. sjamanistische handelingen weet zij daar vervolgens 'een draai' aan te geven waardoor er op alle vlakken heling kan plaatsvinden en je meer vanuit heelheid en eenheid jezelf weer meer kan omarmen.”

Wat zou zo’n ondersteunend veld jou kunnen brengen?

Welke vicieuze cirkel in jezelf zou jij willen doorbreken?

Thema's die aan de orde komen:

 • Gevoelens van onzekerheid en niet goed genoeg zijn
 • De neiging om jezelf te vergelijken met anderen
 • Emoties van anderen gemakkelijk overnemen
 • Oordelen over jezelf en anderen
 • Veel belang hechten aan de goedkeuring en bevestiging van anderen
 • Stress en angst ervaren
 • Perfectionisme
 • Schuldgevoelens
 • Niet goed weten wat je pad is
 • Je verbinden met je intuïtie
 • En alles wat zich aandient in de groep.

Tot kerst is er een early bird, Om het je makkelijker te maken om mee te gaan doen. En met een fijn vooruitzicht de kerstperiode en donkere dagen daarna in te gaan. Er zijn maximaal 12 plekjes.
Meer lezen over de healingcircle.

meld je aan

Ontvang medicinemails voor moeiteloos leven, inspiratie, tips en inzichten die jou brengen naar moeiteloos zijn & spelender * wijs.

Ik ga zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je elk moment afmelden.